Contacts
 






Keyword Site Search







Geller Associates Strength through teamwork by Andrea J. Hinderling Geller Associates is a Landscape Architecture firm offering site planning, site design, cost estimating, permitting and construction administration services. Established in 1983, the firm has offices in Boston and Newton, Massachusetts. With a professional staff of 22 including administrative and graphic support personnel, 10 of our Landscape Architects are registered professionals. Geller Associates' client base includes the Towns of Ipswich, Andover, Lawrence, Malden, Stoneham, Fairhaven and Beverly, Massachusetts; Boston College, Brown University and Worcester State College; Cabot Corporation, American Stores Properties, Inc., National Development of New England and Malden Mills Industries. The breadth of services provided for these projects consist of Master Planning, site design, construction documentation, bidding and construction administration. Working in communities across Massachusetts, Geller Associates has had much success in both state and local environ-mental/wetlands permitting. Our work within the Commonwealth of Massachusetts has involved securing approval for a variety of projects requiring Environmental Impact Reports, Requests for Determination of Applicability, Notice of Intent, Environmental Notification Forms and Rivers Protection Act filings. Geller Associates provides clients with both a strong design resource and a team which excels in working with institutional administrators, agency staff, architects and contractors. The staff's ability to listen and develop responsive designs which meet the needs of both the client and the end user has made Geller Associates a success, and has resulted in positive and long lasting relationships with our clients. Malden Beebe School, Malden, MA The new Beebe School is the second of five new K-8 schools to be built in Malden's $98-million renovation building program. The new building sits on a very tight site, with difficult topography, in a prominent location near the heart of downtown. The site design goal was to maximize outdoor usable areas for both the school and community. Two large, but very different areas, were developed. A large, open plaza surrounded by four tot lot play areas, planting, and fencing provides an open, hard-surface play area for use by the school during session hours and the community during off-school hours. A bridge extends the third level of the building to the revitalized Wallace Park, which contains a small amphitheater and a new level, lawn area for outdoor play. Leventhal Sidman Jewish Community Center Outdoor Recreation Facility, Newton, MA The original Master Plan for the Jewish Community Center in Newton included an outdoor recreation facility to provide swimming and tennis opportunities. When funding finally became available, the pool complex was developed. The pool had to be convenient to the existing facility and take advantage of the site's location adjacent to conservation land and the existing tennis courts. The main pool, which can accommodate up to 500 families during the summer, was designed in a traditional "L" shape with a 25-meter lap end and shallow entry end. Access to the shallow end is provided using a zero depth, or beach entry system, which allows the entire shallow end to be accessible to those with disabilities. The main pedestrian pool deck traverses down the 20-foot grade change with a series of stairs and a meandering walkway, which is planted with alternating sod and wild flowers. Boston College Campus Landscape Master Plan Boston, MA Over the past decade, Boston College has pursued a major capital improvements program for the renovation of existing buildings as well as the construction of new buildings on Campus. While the individual building designs were beautifully developed, the site design for each was not done in a cohesive manner relative to the Campus as a whole. Gellar Associates provided the vision for the redesign, a master plan which guide site development for the next 10 years. Computer technology played an important role in development of the plan. A PowerPoint presentation was developed simultaneously with the development of the Master Plan. The presentation will be copied onto a compact disc for distribution to potential donors, interested campus groups and future architects and Landscape Architects. One of the major improvements includes the re-designing the lower campus dining hall plaza and campus entry. The dining hall plaza component of the project consisted of transforming vast, undefined hard plaza area into an intimate seating and gathering space for students and faculty. This was done by adding alleys of trees and seat walls to provide spatial definition, shrub and tree planting to soften the area, furnishings to provide seating, and the addition of a food kiosk to animate the space and provide basic services. lasn

Search Site by Story Keywords



Related Stories



June 17, 2019, 8:35 am PDT

Website problems, report a bug.
Copyright © 2019 Landscape Communications Inc.
Privacy Policy